Home Alle Andere Ballen Bal-camera
Bal-camera SatuGo


SatuGo
is de naam van deze zogenaamde Bal-camera, een rubberen stuiterbal waarin een digitale camera is ingebouwd. De diameter van de bal is ca. 6,35 cm en deze gadget is uitgevonden door twee Denen: Eschel Jacobsen en Mads Ny Larsen.

Digitale camera's zijn in alle maten verkrijgbaar, deze hadden we echter nog niet gezien. Een rubberen bal als camera die je kunt laten stuiteren, je moet er maar op komen. Tot nu toe is het allemaal nog maar een concept, de SatuGo is nog niet op de markt, want de Deense makers zoeken nog een investeerder om de vinding te produceren en denken dat deze gadget voor rond de 70 dollar winkelprijs te maken moet zijn.

Bal-camera
SatuGo, een rubberen bal als camera die je kunt laten stuiteren

De naam "SatuGo" staat voor: See aim throw capture and Go.
Creatieve foto's maken wordt niet zo moeilijk meer met de SatuGo; deze balcamera neemt een foto zodra hij een voorwerp raakt. Er zit echter ook een timer op, zodat tevens foto's vanuit de lucht kunnen worden gemaakt, voor of na de stuit. SatuGo maakt het mogelijk om je liefde voor stuiterballen te combineren met je obsessie van foto's nemen. SatuGo geeft foto's nemen een nieuwe dimensie, het verschaft je de mogelijkheid om foto's te nemen die je met een "normale" camera niet zou kunnen nemen.

Maar natuurlijk kun je ook gewone foto's maken met de SatuGo. Pak de camera en duw het in de richting van je object totdat het koord is uitgetrokken en zie, de camera neemt een foto. Door het koord uit te trekken, wordt de lens gefixeerd waardoor je de mogelijkheid hebt om snel, maar zuivere foto's te maken. Het koord is tevens de USB-kabel waarmee je je bestanden over kunt zetten of je foto's mee kunt bekijken.

De SatuGo heeft een geheugencapaciteit van 1GB (NAND flash) en heeft ook nog wat praktische toepassingen. Zo kun je het apparaatje gebruiken als USB-stick en als webcam. In de SatuGo, die overigens foto's maakt met een resolutie van 3 megapixels, zit een oplaadbare batterij die kan worden opgeladen via de USB-poort. Draadloos is de camera dus niet, want je hebt nog steeds een USB-kabel nodig. Ook wel begrijpelijk, want met Bluetooth kun je geen beelden van goede kwaliteit versturen en wifi zuigt de batterijen te snel leeg.

Bal-camera SatuGo
SatuGo heeft ook een timer zodat tevens foto's vanuit de lucht
kunnen worden gemaakt, voor of na de stuitVolg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes