Home Alle Andere Ballen Ice Cream Ball

Ice Cream Ball

Een Ice Cream Ball is een bal gemaakt van sterk kunststof (polycarbonaat) met binnenin een metalen cilinder. Met de Ice Cream Ball kun je heel gemakkelijk ice cream maken zůnder gebruik van elektriciteit. De bal is makkelijk draagbaar, eenvoudig schoon te maken en licht van gewicht. In twee maten uitgevoerd: "original" en "mega". De original weegt 0,9 kg en de mega 1,36 kg. Leverbaar in zes hippe kleuren.

Ice Cream Ball

De Ice Cream Ball is echt heel simpel in gebruik. Je vult ťťn kant van de bal met ijsklontjes en zout en de andere kant (in de metalen cilinder) vul je met je eigen ingrediŽntenmix: room, suiker en een smaak-essence zoals bijvoorbeeld vanille of aardbei. Je hoeft niet bang te zijn dat het ijs en het zout zich vermengen met je ingrediŽnten, want het zijn twee gescheiden compartimenten. Daarna kun je de bal schudden of omrollen. In ongeveer 20 minuten (30 minuten bij de mega) heb je dan een overheerlijke portie eigen gemaakte ice cream. Bij de original is dat ongeveer een halve liter en bij de mega ongeveer 1 liter.

Ice Cream Ball

De werking van de Ice Cream Ball berust hierop, dat het ijs met het zout een "thermodynamische reactie" ondergaat en zodoende de ingrediŽnten super koelt. Je kunt naar hartelust experimenteren om je eigen smaak te maken door toevoeging van bijvoorbeeld stukjes chocola, koekjes, koffie-extract, stukjes fruit of rozijnen, vruchtensap, stukjes noga, sterke drank, kokos, nootjes, enz .....
Ook handig voor het maken van ice cream voor suikerpatiŽnten; je kan dan het suiker simpelweg vervangen door suiker voor diabetici.
De Ice Cream Ball is niet alleen simpel in gebruik, maar ook leuk om samen met kinderen te gebruiken en relatief goedkoop.

Ice Cream Ball

Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes