Home Alle Andere Ballen Flash Ball

Flash Ball

Flash Balls zijn rubberen ballen met een diameter van 6,7 cm die afgeschoten worden met een soort Super Riotgun en die met een felle lichtflits exploderen. Vandaar de naam "flash" wat flits betekent.
De "soft" rubberen ballen zijn dermate samengeperst dat ze keihard aanvoelen.
Wordt eveneens geladen met een soort cartridge maar dan zitten daar rubberen ballen in met een kaliber van 44 mm.

Flash Balls zitten in een soort cartridge

De Flash Balls worden als zij afgevuurd zijn, in elkaar gedrukt als zij iets of iemand raken.De krachtige impact met de rubberen ballen, die door de kleding heen penetreren, komt overeen met een technisch knock-out. Flash Balls kunnen ernstig en zelfs dodelijk letsel veroorzaken indien zij van (te) dichtbij worden afgevuurd, ondanks dat ze tot de categorie "Non-Lethal Weapons" behoren.

De wapens met Flash Balls zijn ontworpen en worden geproduceerd door Verney-Carron. Deze wapens worden op grote schaal gebruikt door Franse politionele eenheden als Brigades Anti-Criminilatité (BAC), Groupes d'Intervention de la Police Nationale (GIPN) en Recherche Assistance Intervention Dissuasion (RAID).
De Flash Ball wapens zijn in Frankrijk ook gewoon voor particulieren te koop. De leveranciers vragen alleen een kopie van je identiteidsbewijs.

Flash Ball wapen

 

Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes