Home Hl Bijzondere Ballen The Memorial Fountainball

The Fountainball

The Memorial Fountainball in het centrum van Cleveland is een monument ter gedachtenis aan alle Amerikaanse oorlogsslachtoffers die hun leven verloren voor hun vaderland in de 2e W.O. en in the Korean War. Dit monument werd ontworpen en gemaakt door de beeldhouwer Marshall Fredericks in 1962 en staat op het Memorial Plaza in Cleveland, Ohio.
Dit herdenkingsmonument wordt officieel ?
Fountain of Eternal Life? genoemd.
Fredericks omschreef zijn werk met de volgende woorden: ?This Figure expresses the main theme of the Fountain, namely, the spirit of mankind rising out of the encircling flames of war, pestilence, and the destructive elements of life, reaching and ascending to a new understanding of life. Man rising above death, reaching upward to his God and toward Peace.?

Fountainball_Cleveland
Close-up van The Fountainball

Dit gedenkmonument is een bronzen sculptuur bestaande uit een enorme fonteinbal met een diameter van 3,2 meter met daar bovenop een sculptuur van 10,7 meter voorstellende een man die ontsnapt aan de vlammen van de oorlog en die zijn hand uitstrekt naar ?eeuwige vrede?.
De fonteinbal zelf symboliseert de achterdocht van de mensheid en bevat de tekens van de zodiac.
Op de noordzijde van deze imposante fontein is een inscriptie aangebracht: ?For with thee is the fountain of life. In thy light shall we see light. Psalm 36 verse 9.?
Het monument is omgeven door 4 granieten beeldhouwwerken, die de vier geografische beschavingen van de wereld voorstellen.
Op de gepolijste granieten rand die de Fountain of Eternal Life omgeven, zijn bronzen platen geplaatsts die 4177 namen vermelden van slachtoffers afkomstig uit Noord-Oost Ohio.

The Memorial Fountainball
The Fountainball 's avonds

The Memorial Fountainball
The Fountainball is een geliefde plek in downtown Cleveland waar mensen
even stilstaan bij het verleden

Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes