Home Alle Andere Ballen Fonteinbal

fonteinballen van natuursteen

Een fonteinbal is een tuinornament in de vorm van een bal met een fontein erin. Leverbaar in diverse maten, van klein tot zeer groot. Verschillende materialen worden hiervoor gebruikt, bijvoorbeeld beton, keramiek, natuursteen, lood of RVS. Een fonteinbal kan een ornament op zich zijn, maar je ziet ze ook vaak bovenop een sokkel. Fonteinballen zijn waterornamenten die de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen hebben.

Water heeft een aantrekkingkracht tot veel mensen. Een waterornament in de tuin - in welke vorm dan ook - is bij veel mensen geliefd. Het zien en horen van stromend water is rustgevend. Waarom denk je dat er in veel grote steden, juist midden in het drukke centrum zovaak een fontein staat? Juist, omdat dit behalve decoratief ook een rustgevende en ontspannende uitwerking heeft op mensen.
De behoefte aan deze rustgevende uitwerking is zo groot dat er zelfs huiskamerfonteinen bestaan. Dus zelfs als je niet over een tuin beschikt, kun je toch van het stromende water genieten.

Fonteinbal
huiskamerfontein in de vorm van een bal


Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes