Home Ballen & Sport / Spel Honkbal

honkbal

Een Honkbal is aan de buitenzijde van leer gemaakt. De kern is van kurk met daar omheen een laagje rubber. Om deze kern heen is wol en katoen gewonden, respectievelijk voor de veerkracht en de stevigheid. Hieromheen is een dun laagje rubberlijm aangebracht en daaroverheen gaat de lederen huid. Een goede honkbal is gemaakt van paardenleer omdat dit niet rekt.
De bal mag niet minder dan 141 gram en niet meer dan 149 gram wegen en moet een omtrek hebben tussen 229 en 235 mm.

Honkbal


INFO

Honkbal of Baseball is een balsport die vooral populair is in de VS, Mexico, de Caraben en in grote delen van Azi. Het spel wordt gespeeld door twee teams bestaande uit negen spelers, eventueel aangevuld met een aangewezen slagman. Honkbal is een echte mannensport.

In de VS wordt honkbal ook wel de "national passtime" genoemd.
In de Verenigde Staten is honkbal de belangrijkste sport in de zomermaanden. Daarom worden honkbalspelers daar ook wel
"
the boys of summer" genoemd. Tegen het einde van september wordt het seizoen afgesloten door de World Series. Na het honkbalseizoen worden American football en basketball, en in mindere mate ijshockey, de belangrijkste sporten.
Er zijn in Amerika enorme stadions. Het nieuwe stadion van n van Amerikaans bekendste honkbalverenigingen, de New York Yankees, wordt binnenkort vernieuwd en dan kunnen er rond de 80.000-100.000 mensen in.

Hoewel de Amerikanen blijven volhouden dat hun nationale sport honkbal, in 1839 werd bedacht door Abner Doubleday, staat het vast dat deze sport zijn oorsprong heeft in een oud Engels spel "
Rounders". Honkbal is ontstaan uit volksbalspelen die Engelse kolonisten in de 17e en 18e eeuw naar Noord-Amerika brachten.
Honkbal is n van de meest gespeelde sporten ter wereld, echter in Europa is het een van de minder populaire sporten.

Honkbal
New York Yankees relief pitcher Mariano Rivera / Nickname MO

Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes