Home

Andere toepassingen voor Monkey Apples
Behalve voor schitterende decoratie-ballen (Monkey Balls) worden Monkey Apples nog voor andere doeleinden gebruikt. Hieronder een opsomming van voorwerpen die gemaakt worden van deze veelzijdige vrucht, zoals:

  • Kaarsenhouder (Ihlali Candles)
  • Waxinelichthouder
  • Percussie-instrument
  • Zout en pepervaatje
  • Promise Pots

Kaarsenhouder (Ihlali Candles)
Deze zogenaamde Ihlali Candles zijn verkrijgbaar in verschillende maten, afhankelijk van de grootte van de gebruikte Monkey Apple. Als de kaars opgebrand is, hou je een aparte schaal over die niet zal misstaan in je interieur.

Monkey Apple_kaarsenhouders


Waxinelichthouder
Deze waxinelichthouders zijn vergelijkbaar met de kaarsenhouders, met dit verschil dat je er steeds weer een nieuwe waxinelichtje in kunt plaatsen. De waxinelichthouders op de foto hieronder zijn prachtig gekleurd en handbeschilderd met een authentiek Ndebele patroon.

Monkey Apple_waxinelichthouder

Percussie-instrument
Mutamba Shakers gemaakt van de Monkey Apple is een percussie-instrument vergelijkbaar met Sambaballen. Een traditioneel instrument met een uniek geluid. De shakers op de foto zijn een exemplaar afkomstig uit Zimbabwe met gebrande etnische patronen.

Monkey Apple_Mutamba Shakers


Zout en pepervaatje
Zout en pepervaatjes gemaakt van Monkey Apples zijn altijd uniek en in vele uitvoeringen te verkrijgen. Erg leuk om cadeau te geven. Het zout en pepervaatje hieronder is gedecoreerd met typisch Afrikaanse afbeeldingen en zal schitterend staan op elke tafel.

Monkey Apple_zout en pepervaatje

Promise Pots
Volgens een eeuwenoude Zulu traditie zijn Promise Pots bestemd voor twee mensen die elkaar een belofte doen. Ze fluisteren hun belofte in de Promise Pot en de pot wordt dan the keeper of the promise. Gebruik de Promise Pot als een veilige bewaarplaats voor je beloftes, wensen, gebeden en dromen. Een heel toepasselijk cadeau om aan een pasgetrouwd stel te geven.

Monkey Apple_Promise Pot

Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes