Home Ballen & Eten M&Mís Pinda

M&Mís Pinda

De populairste en meest geproduceerde M&Mís is de uitvoering met de pinda die gehuld is in melkchocolade, de zogeheten ďM&Mís PindaĒ. Dankzij de pinda heeft deze M&M's de vorm van een klein balletje. Het laagje chocolade is aan de buitenkant bedekt door een gekleurde suikerlaag.
Bij een M&Mís Pinda bestaat de kern uit ťťn hele geroosterde pinda. Nadat de chocolade laag om de pinda is aangebracht krijgen ze nog een coating van suiker en gekleurde glucosestroop. De zes kleuren die heden ten dage gebruikt worden zijn: bruin, rood, geel, blauw, groen en oranje. Als laatste wordt nog op de buitenkant van de M&Mís de letter ďMĒ aangebracht.

In ťťn zakje M&Mís Pinda zijn niet van elke kleur evenveel snoepjes aanwezig. De verhoudingen van de gekleurde M&Mís Pindaís zijn: 20% bruin, 20% rood, 20% geel, 20% blauw, 10% groen en 10% oranje.
M&Mís Pinda waren in Nederland al bekend sinds de jaren zestig, maar heette toen ďTreetsĒ en iedereen kende de reclame slogan "Smelt in de mond, niet in je hand".

M&Mís Pinda doorsnede
Doorsnede M&Mís Pinda

M&Mís is vernoemd naar haar Amerikaanse uitvinders: Forrest Edward Mars & Bruce Murrie. De eerste M&Mís werden geproduceerd in 1941. De M die op deze snoepjes worden ďgeprintĒ, werd geÔntroduceerd in 1950 en was toen een zwarte M. In 1954 werd dit veranderd in een witte M. M&Mís Pinda werden op de markt gebracht in dat zelfde jaar en eveneens werden in 1954 de M&Mís ďcharactersĒ gelanceerd, twee M&Mís Mannetjes rood en geel die een nieuwe boost gaven aan de M&Mís commercials. In1997 werd nog een nieuwe character geÔntroduceerd, een groen M&Mís Vrouwtje ďMiss GreenĒ.

M&Mís Mannetjes
M&Mís Mannetjes

M&Mís Vrouwtje
M&Mís Vrouwtje: Miss GreenVolg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes