Home Alle Andere Ballen Ravensburger Puzzelbal

Ravensburger Puzzelbal

Ravensburger Puzzelbal is een innovatie op het gebied van puzzels: een puzzel in de vorm van een bal. Hierboven afgebeeld zie je Ravensburger Puzzelbal "Aarde". Maak nu je eigen wereldbol met behulp van de 540 stukjes. De puzzelstukjes zijn voorgevormd dus eenvoudig in een rond model naast elkaar te leggen. De doorsnede van de bal is 22 cm.
De Ravensburger puzzelbal is een geweldige uitdaging en zorgt voor een technisch hoogstandje waar menigeen versteld van zal staan. Bij uitstek geschikt voor de verwende, fanatieke puzzelaars. De puzzelbal kan op het meegeleverde voetje geplaatst worden, zodat hij niet wegrolt en nog lang bewonderd kan worden.

De puzzelbal is een heel nieuw puzzelconcept. Het is compleet anders dan de standaard tweedimensionale, rechthoekige puzzels. Geen legpuzzel, maar een driedimensionale decoratieve puzzel die uiteindelijk de vorm krijgt van een bal.
De licht gebogen, kunststof puzzelstukjes zorgen mede dankzij de schuin gesneden zijkanten voor een perfecte pasvorm. Ze zijn zo stabiel dat ze eenvoudig tot een stevige, gladde bal in elkaar gezet kunnen worden. En dat zonder lijm. Ronduit perfect!

Ravensburger Puzzelbal

Ieder individueel puzzelstukje is aan de achterkant genummerd, zodat er gecontroleerd kan worden of het stukje op de juiste plaats van de bal zit. Om de puzzelaar op weg te helpen, zitten de vijf beginstukjes net als de vijf eindstukjes in een aparte zak in de verpakking. Zo op het eerste oog lijkt het een heel moeilijke opgave de puzzel te voltooien. Maar het is veel eenvoudiger dan het lijkt en de goede handleiding helpt je zo op weg.

  • Klik hier om de handleiding te zien

Behalve Ravensburger Puzzelbal "Aarde" zijn er nog diverse andere puzzelballen te krijgen. Bijvoorbeeld Puzzelbal "Historische wereldkaart", Puzzelbal "Disney Classics', Puzzelbal "Arctic dreams" en het paradepaardje in het assortiment de Puzzelbal "Wereldkaart in Renaissance-stijl" met maar liefst 960 puzzelstukjes en een diameter van 30 cm.

Fabrikant Ravensburger werd opgericht in het jaar 1883 door de Duitser Otto Robert Maier. Maier vernoemde zijn pas opgerichte bedrijf naar de plaats waar hij op dat moment verbleef, de stad Ravensburg. Vandaag de dag is Ravensburger koploper op het gebied van puzzels en bordspellen, met fabrieken in o.a. Nederland, Engeland en Frankrijk. Na 1964 splitste het bedrijf zich in twee takken. En tak begon met het uitgeven van boeken en de andere tak met het uitgeven van gezelschapspellen en puzzels.

Ravensburger Puzzelbal

Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes