Home Ballen & Eten Manju Balls

Manju Balls


Manju Balls zijn populaire, traditionele Japanse "sweets" (snoepgoed) in de vorm van een balletje. Het zijn zachte, gestoomde balletjes gemaakt van meel en rijstepoeder en gevuld met Anko. Anko is een smeuge, donkerrode bonenpasta gemaakt van gekookte Azuki bonen, welke gezoet is met suiker of honig. Azuki wordt ook wel Adzuki genoemd.

Azuki bonen
Donkerrode Azuki bonen

Manju Balls - kortweg Manju genoemd - zouden oorspronkelijk afkomstig zijn uit China, afgeleid van de Chinese "koekjes" gemaakt uit mochi, een soort kleefrijst. De oorspronkelijke Chinese benaming voor deze balletjes was Mantou, wat later in Japan Manju zou gaan heten. In de 13e eeuw zou een Japanse monnik, genaamd Shoichi Kokushi, het recept van Mantou meegenomen hebben van zijn verblijf in China waar hij Zen Boeddhisme studeerde.

Manju Balls zijn heel geliefd in Japan en worden als snack/snoepje gegeten, maar ook als dessert na de maaltijd. Er zijn ontzettend veel variaties van Manju Balls, vaak ook streekgebonden aan een bepaalde regio in Japan. Nu eens in een exotisch smakend frisgroen blad gewikkeld, dan weer in lichtbruine sesamzaadjes gerold. Manju Balls zijn niet duur en overal verkrijgbaar, wat mede oorzaak is voor hun grote populariteit.

Manju Balls
Er zijn ontzettend veel variaties van Manju BallsVolg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes