Home Alle Andere Ballen EcoSphere

EcoSphere

De EcoSphere is een glazen bal met daarin een complete miniatuurwereld in volmaakt evenwicht; het eerste volledig gesloten ecosysteem.

In elke EcoSphere leven actieve helder roze garnalen en algen in een heldere 'soep' van gefilterd zeewater
micro-organismen, helder roze garnalen en algen in een heldere 'soep' van gefilterd zeewater.
Een EcoSphere heeft een gemiddelde levensduur van twee a vijf jaar. Niet zelden komt het evenwel voor dat garnalenpopulaties vrolijk en blij leven in systemen die al een decennium lang actief zijn.

De EcoSphere is het resultaat van door wetenschappers van het Jet Propulsion Laboratory van de NASA in CaliforniŽ ontwikkelde technologie. De NASA heeft onderzoek uitgevoerd naar zelfinstandhoudende omgevingen, waarbinnen ruimtereizigers tijdens een langdurige verblijf in de ruimte overleven.
De EcoSphere - een ecosysteem waarbinnen een volmaakt evenwicht heerst tussen het dierlijke en plantaardige leven - was de uitkomst van dit onderzoek.

De EcoSphere vraagt weinig zorg en is een fantastisch leermiddel om een glashelder beeld te krijgen van het leven op onze planeet en tegelijkertijd van de mogelijkheden die de technologie ons biedt voor overleving in de ruimte.
Een EcoSphere is evenwel veel meer dan een wetenschappelijke doorbraak; het is een kunstwerk op zich.
Zet uw EcoSphere in het juiste licht en geniet van deze esthetische combinatie van wetenschap en kunst, schoonheid en evenwicht.

Meer .....

Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes