Home Ballen & Eten Marshmallow balls

Marshmallow balls


Marshmallow balls
, kortweg marshmallow, is snoepgoed dat tegenwoordig wordt gemaakt uit suiker of ma´sstroop, eiwit, geweekte gelatine, Arabische gom en smaakstoffen die tezamen worden opgeklopt tot een sponzige substantie. De traditionele vorm zoals wij die kennen is min of meer bolvormig en wit of roze van kleur.

Het originele recept gebruikte een extract van de mucilage (gomslijm, plantaardige substantie die pectine en pectinezuren bevat en onder invloed van water zwelt) uit de wortel van het kruid
Althaea officinalis, die ook wel "marshmallowplant" wordt genoemd en aldus het snoepgoed zijn naam gaf.

Althaea officinalis_marshmallowplant
Althaea officinalis, ook wel marshmallowplant genoemd

Tegenwoordig wordt het aangemengde marshmallowschuim cilinder-vormig geŰxtrudeerd en in kleine bolletjes afgesneden welke vervolgens in ma´szetmeel en poedersuiker gerold worden om de plakkerige substantie te bedekken.
Marshmallows worden gewoon als snoepgoed gegeten, als mini-versies op warme chocolademelk gestrooid of als bestanddeel aan schepijs toegevoegd.

Marshmallow_taart
In Amerika zijn er veel recepten met marshmallow. Hierboven een marshmallow-taart

In Nederland en BelgiŰ zijn de echte marshmallows, zoals ze in de VS te vinden zijn, ook in de meeste supermarkten te vinden. Maar marshmallows zijn bij ons lang niet zo populair als in Amerika en het assortiment hier blijft beperkt tot de bekende wit en roze marshmallow balletjes. In Amerika daarentegen zijn marshmallows in allerlei vormen en kleuren te krijgen. Marshmallow is in Amerika traditioneel snoepgoed en er zijn allerlei recepten waarin marshmallows als toevoeging zijn verwerkt.
Vooral populair in Amerika is het roosteren van de marshmallow balls boven een kampvuur of barbecue, of zelfs binnen bij de openhaard, waarbij de buitenkant lekker krokant en de binnenkant dik vloeibaar wordt.

Marshmallow balls_roosteren
Een typisch Amerikaanse bezigheid: Het roosteren van marshmallowsVolg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes