Home Alle Andere Ballen Hamsterbal

Hamster bal


Een
hamsterbal is een bal waar je de hamster in kunt plaatsen en waar het diertje dan vrij mee door de kamer kan lopen zonder dat je hem kwijtraakt. Door te lopen rolt de hamster in zijn bal "veilig" door de kamer. Leuk voor de hamster en voor jou om te zien.
Ze mogen maximaal maar 20 minuten lopen in de bal, langer wordt afgeraden. Handig om hem in te laten lopen tijdens het schoonmaken van het hok. Behalve handig is de hamsterbal ook goed voor je huisdiertje, want de beweging die je huisdier op deze manier verkrijgt is gezond.
Wanneer je zelf een bepaald parcours voor je hamster wilt uitzetten, kun je gebruik maken van de zogenaamde "Hamtrack". Dit zijn speciale rail-stukken waarmee je een eigen baan voor de hamsterbal kunt bouwen.

Hamster bal
Met de Hamtrack kun je een eigen baan voor de hamsterbal bouwen

Niet iedereen is enthousiast over de hamsterbal. Er zijn ook felle tegenstanders van deze bal. Volgens hen is de hamsterbal wel degelijk gevaarlijk voor het diertje. De hamster zou oververhit raken en de kleine luchtgaten zouden niet afdoende zijn, waardoor de hamster zuurstof-tekort zou krijgen. De hamster zou regelmatig met een flinke vaart botsen tegen harde voorwerpen zoals tafel- en stoelpoten. Hiervan zou de hamster erg kunnen schrikken of zelfs gewond kunnen raken als gevolg van de botsing.

De hamsterbal is gemaakt van transparant kunststof en heeft een flink aantal luchtgaten en een deurtje voor het makkelijk in en uit nemen van je hamster uit de bal. Het gebruikte materiaal is non-toxic, "onbreekbaar", afwasbaar en is verkrijgbaar in diverse kleuren. De bal is in twee maten te krijgen standard met een diameter van ca. 17 cm en giant 28 cm.
De hamsterbal wordt ook wel "
hamster loopbal", "hamster exercise ball", "hamster play ball", "Hamster-Roller-Ball" of "hamster run-about ball" genoemd.
De hamsterbal is niet alleen geschikt voor hamsters, maar ook voor bijvoorbeeld gerbils (woestijnratten), muizen en tamme ratten.


Hamster bal


BeestachtigGoed.nl Alles voor uw huisdier. Gemakkelijk thuisbezorgd! In heel Nederland. Bovendien LAGE PRIJZEN! En unieke producten. Kijk op de website!Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes