Home Alle Andere Ballen iBall

iBall

Reclame is een zeer machtig middel om een product onder de aandacht te brengen van het publiek. Reclame vestigt niet alleen de aandacht op een (nieuw) product, maar verschaft de consument tevens informatie over een bepaald artikel. Jaarlijks wordt er dan ook een vermogen besteed aan de ontwikkeling van nieuwe reclamevormen. Sinds begin 2000 is de iBall op de markt en is dankzij zijn futuristische uitstraling en grote inzetbaarheid een doorslaand succes om een product te promoten.

Wat is de iBall?
De
iBall is een zeer doeltreffend middel waarmee reclames, animaties en informatie vertoond kunnen worden op een ronddraaiend LED display in de vorm van een bal. Het is een "eye catching" en dynamische vorm van reclame en informatievoorziening. De iBall is een verfrissend nieuw element, een technisch hoogstandje in de display.

De iBall heeft een spherische full-colour LED (light emitting diode) projectie. Het is een soort globe gemaakt van polycarbonaat die op een wel zeer opvallende wijze de aandacht trekt en daardoor uitermate geschikt is voor effectieve reclame-doeleinden en informatievoorziening. De "i" in de naam iBall staat voor "information". Zowel afbeeldingen, animaties als teksten zijn onder een continue hoek van 360 graden toonbaar. Daarom is het vertoonde vanuit elke kant zichtbaar. De effectiviteit van de reclameboodschap of informatieverstrekking heeft dus een heel hoge impact.

Technische gegevens van de iBall
De iBall heeft een animatie capaciteit van 40 frames per seconde en een display resolutie van 73 pixels hoog x 850 LEDs rond, wat resulteert in 62.000 virtuele pixels. De display kleur-diepte bedraagt 3 bits per pixel, wat overeen komt met 7 kleuren en zwart per pixel (rood, groen, blauw, turkoois, mauve, geel, zwart en wit). De iBall heeft een geheugen van 64 MB, wat garant staat voor ongeveer 128.000 images. De standaard iBall weegt 4,1 kilo en heeft een diameter van 28 cm, terwijl de totale hoogte van bal plus voetstuk 38 cm bedraagt.

Software voor de iBall
De iBall is gemakkelijk te programmeren met de computer. Wel dient de computer de beschikking te hebben over een RS232 aansluiting (9 pol. connector). Het iBall programma is ontworpen voor Microsoft Windows gebruikers.
Nieuwe tekst, afbeeldingen en animaties kunnen gemakkelijk worden geladen in de iBall met behulp van de bijgeleverde software "Spacial Display Editor". De software kan verbinding maken met de iBall door directe verbinding met de PC, of op afstand door een modem of via TCP / IP-netwerk. Door middel van de software kun je de display van de iBall op je eigen PC compleet individualiseren. Je kunt gebruik maken van de voorbeeldbestanden of eigen materiaal gebruiken. Het eigen materiaal kun je omzetten in de meest ideale lengte en breedte, maar automatisch door de software laten omzetten kan ook. Ondersteunde formaten zijn JPG, BMP en AVI. Natuurlijk kun je met een beeldbewerkingprogramma andere bestandsformaten omzetten. Kort samen gevat komt het hier op neer, dat wat je op het beeldscherm van je computer kunt vertonen, je ook op de display van de iBall kunt laten zien.

Behalve dat het vertoonde op de display van de iBall geheel aan te passen is naar ieders wens is de iBall ook vooraf te programmeren. Dat wil zeggen je kunt van te voren aangeven wat op welk moment vertoond moet worden. De iBall bevat namelijk een "real time clock" en een zogenaamde "Scheduler". De Scheduler is het stukje software waarmee je simpel in kan geven welke image, animatie of tekst op een bepaald moment op de display moet komen. Dit zijn de zogenaamde Events. De Scheduler biedt ruimte voor 65535 Events.

Toepasbaarheid van de iBall
De iBall kan gewoon neer gezet worden, maar ook gehangen worden aan het plafond. Ook de afmetingen zijn heel divers, van toonbank-formaat tot mega grote globes.
De toepassingen van de iBall zijn legio, overal waar reclame gemaakt moet worden of informatie voor het publiek goed zichtbaar moet zijn, kunnen deze LED globes gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan winkels, banken, beurzen, hotels, restaurants, bars, nachtclubs, discotheken, vliegvelden, supermarkten, stations, shows/concerten, enz.
Doordat de iBall gebruik maakt van hele felle LEDs, kun je alle afbeeldingen ook overdag laten zien.

  • Klik hier voor enkele voorbeelden.


iBall
Schematische doorsnede van de iBall


Meer .....

Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes