Home Alle Andere Ballen Bath Ball

Bath Ball


De
Bath Ball is een bal met een koord die het badwater ont-Chloort. De volledige naam is Bath Ball Chlorine Filter. Met n bal kun je ruim 200 keer het badwater voor 90-100% ontdoen van vrije Chloor-ionen.
Hang de bal aan de badkraan tijdens het vol laten lopen van het bad, zodat het stromend water in contact komt met de Bath Ball. Vervolgens haal je de bal nog enkele malen door het vol gelopen bad en kun je een bad nemen in gezonder, gefilterd badwater.

Bath Ball
Hang de Bath Ball aan de badkraan tijdens het vol laten lopen van het bad

Chloor is n van de meest gebruikte desinfectciemiddelen en wordt op grote schaal toegepast. Chloor wordt al bijna tweehonderd jaar gebruikt voor het bestrijden van ziekteverwekkers in drinkwater, zwembadwater, afvalwater en voor het reinigen en desinfecteren van huishoudelijke oppervlakten en het "bleken" van textiel.
De effecten van Chloor op het menselijk lichaam zijn afhankelijk van de hoeveelheid Chloor die aanwezig is, de duur en de frequentie van de blootstelling. De effecten zijn ook afhankelijk van de gezondheid van de persoon of de milieuconditie waaronder blootstelling plaatsvindt.
Het inademen van kleine hoeveelheden Chloor gedurende korte periodes heeft een nadelige invloed op het ademhalingssysteem. De effecten variren van hoesten en pijn op de borst tot het vasthouden van vocht in de longen. Chloor irriteert de huid, de ogen en het ademhalingssysteem.

Bath Ball_vulling
Het filter binnen in de Bath Ball kan heel eenvoudig vervangen worden

Hoe werkt de Bath Ball Chlorine Filter?
In het duurzame plastik omhulsel zit een soort "zakje" (= het filter), wat je kunt vervangen wanneer dat nodig is. De filter media van de Bath Ball zijn KDF en Virgin American Crystalline Quartz.
Het zakje is gemaakt van een speciaal, extra fijn KDF weefsel dat bestaat uit een mengsel van Koper (70%) en Zink (30%). KDF Formula 73 (F-73) kan schadelijke stoffen als Chloor, Chloramines en Chloorgas omzetten in het niet-schadelijke Zinkchloride (ZnCl2) door de vrije Chloor-ionen te binden aan het Zink ten gevolge van een electrolytische reactie. KDF houdt het Chloor dus niet vast, maar verandert alleen de vrije Chloor-ionen in een onschuldige verbinding.
Het andere hoofdbestanddeel is Crystalline Quartz, gedolven uit pure Siliciumoxide (SiO2), speciaal gewassen en zon-gedroogd. Het is chemisch volkomen inert. Crystal heeft het effect dat het de oppervlakte-spanning van het water verlaagt, waardoor de hoeveelheid zeepsop en schuim wordt verhoogd. Gevolg: het water voelt "lichter" aan, vergelijkbaar met onthard water.

De voordelen samengevat: gezonder, gefilterd water, meer sop/schuim, zachter water, geen jeuk en droge huid meer of andere irritaties als gevolg van Chloor zoals benauwdheid en prikkende ogen.
De Bath Ball is uitermate geschikt voor mensen met een overgevoeligheid voor Chloor.

Bath Ball
Een heerlijk warm bad nemen in Chloor-vrij water  • Badtv.nl Bij Badtv.nl vindt u design badkamertelevisies vanaf 549 euro. De badkamertelevisies zijn verkrijgbaar van 8 tot 32 inch. Badtv.nl heeft het grootste assortiment badkamertelevisies van Nederland tegen de laagste prijs.Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes