Home Alle Andere Ballen Zeepbal

Zeepbal


De
zeepbal van de Franse firma Provendi is bekend over de gehele wereld. Deze zeep in de vorm van een bal, in combinatie met de zeepstang, maakte furore in de jaren vijftig.
Heden ten dage - mede dankzij de retro look - is deze legendarische zeepbal weer helemaal in. Echt weg geweest is de bekende zeepbal nooit. Velen onder ons zullen deze decoratieve en handige zeepbal vast nog kennen.
De alom bekende Provendi zeepbal is bekend onder de naam "
Provendi Savon Rotatif" of "Provendi Revolving Soap".

Zeepbal
De zeepstang van Provendi

De Provendi zeepbal, met een gat door en door in de lengte-as, is en was een goed alternatief voor de conventionele zepen. Dankzij de handige bevestiging aan de stang aan de muur ligt de zeep nooit in het nat van een zeepbakje en blijft dus altijd droog, wat ook veel hygiënischer is.
Het ontwerp is mede dankzij zijn eenvoud een doorslaand succes geworden. Even de zeepbal tussen je vochtige handen draaien en je hebt genoeg zeep om je handen te wassen. Overal ? en al helemaal in Frankrijk ? kwam je de zeepballen van Provendi tegen, zoals bijvoorbeeld in (weg)restaurants en openbare gebouwen. Met het grote voordeel dat de zeepbal dankzij zijn bevestiging aan de muur niet snel even kan worden meegenomen.
Een andere groot voordeel van de Provendi zeepbal is dat deze zeep heel zuinig is in het gebruik. Met één zeepbal kan je zo?n 1000 keer je handen wassen.
De zeepbal is heel praktisch en leent zich uitstekend in elk huishouden voor in toilet, keuken, badkamer of garage. De stang is makkelijk aan de muur te bevestigen en het vervangen van de zeep is dankzij de grote moer aan het uiteinde van de stang ook kinderlijk eenvoudig.

Zeepbal
De zeepballen zijn behalve in geel nu ook verkrijgbaar in wit en olijfgroen

De originele Provendi zeepballen zijn geel en hebben een frisse citroengeur. De 300 gram zware zeepbal is gemaakt van pure ?Savon de Marseille? met 70% olijfolie. De zilverkleurige zeepstang is gemaakt van verchroomd messing.
De nieuwe versie zeepballen zijn van dezelfde ouderwetse kwaliteit, maar tevens ook verkrijgbaar in de kleuren wit en olijfgroen. De nieuwe zeepstang is verkrijgbaar in de originele zilverkleur en in een nieuwe goudkleur.

Zeepbal
Commercial voor Provendi Savon Rotatif


Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes