Home
Pokémon


Pokémon
werd in 1996 in Japan op de markt gebracht door Nintendo. Nintendo is een internationaal bedrijf dat oorspronkelijk is opgericht in Kioto (Japan) op 23 september 1889 door Fusajiro Yamauchi.
Pokémon is sindsdien uitgegroeid tot de op één na meest succesvolle game-franchise ter wereld, na Super Mario. In Japan is er een ware Pokémon-Gekte ontketend. Overal waar je in Japan kijkt, zie je iets dat te maken heeft met Pokémon.

Pokémon is in Japan begonnen als videogame, maar groeide al snel uit tot een fenomeen van ongekende omvang. Inmiddels zijn er wereldwijd zo'n 1500 verschillende Pokémon-producten verschenen.
Wie had ooit kunnen vermoeden wat een grote impact Pokémon zou hebben? De Pokémon-Gekte houdt niet op bij "normale" dingen als accessoires en kleding. Nee, het gaat vele malen verder dan dat. Zo zijn er ook nog Pokémon auto's, Pokémon Monorail, Pokémon vliegtuigen en een Pokémon Park.

Klik op de rode link om de foto's te zien.

 • Pokémon Auto's
  Een Poké-VW New Beetle "verkleed" als Pikachu. De droom van alle Pokémon fans. Prijs? Toen (1998) zo'n 60.000 gulden.
  Ben je niet zo gecharmeerd van een VW kever, dan is er nog een Poké-Chrysler, een Poké-Autobus of nog mooier een heuse Poké-Hummer.

 • Pokémon Monorail
  De Pokémon Monorail is een monorail volledig bedekt met Pokémon figuren en rijdt vanaf het vliegveld Tokyo International Airport (Haneda) de stad Tokyo in.

 • Pokémon Vliegtuigen
  De vliegmaatschappij ANA (All Nippon Airways) laat al een tijdje 3 speciale Poké-vliegtuigen rondvliegen om passagiers te vervoeren tussen Tokio en San Francisco. Het zijn twee Boeing 747's en één 767. Je vliegt in een heuse Jumbo Jet, waarvan de gehele buitenkant bedekt is met Pokémon figuren.
  Maar dat is nog lang niet alles. Je ticket heeft al een Pokémon design, de stoelen in het vliegtuig hebben een Pokémon bekleding, elk kind op deze ANA vlucht ontvangt Pokémon goodie bags en postcards, de gordijnen in het vliegtuig zijn van Pokémon stof, verfrissingen worden geserveerd in Pokéman cups en tijdens de vluchten worden Pokémon films gedraaid.
  Maar er is nog meer. De stewardessen van ANA op deze Pokémon vluchten dragen speciaal ontworpen Pokémon pakjes en ....... als welkoms-cadeautje aan boord krijg je een speciale uitgave van de Pokémon kaarten.

 • Pokémon Park
  Het Pokémon Park of kortweg PokéPark genoemd is het eerste pretpark in de wereld dat gebaseerd werd op één bepaald thema, Pokémon in dit geval.
  PokéPark ligt in de stad Nagoya (Aichi )en werd geopend in 2005. In het park zijn 12 attracties en in het geheel zijn er meer dan 380 Pokémon figuren gebruikt.
  De opzet van Nintendo was een "travelling amusement park", dat na Nagoya opgezet kon worden in de US, Europa en Shanghai.
  In het eerste halfjaar kwamen 4,5 miljoen bezoekers naar het PokéPark in Nagoya.

Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes