Home Alle Andere Ballen Poké Ball

Poké Ball


Een
Poké Ball is een bal uit het wereldbekende spel Pokémon. Pokémon is een mediafranchise van het internationale bedrijf Nintendo en werd rond 1991 gecreëerd door Satoshi Tajiri. In deze video game kan een trainer met een Poké Ball een Pokémon vangen en in bewaren.
In het Nederlands worden ze "
Pokémonballen" genoemd.
De gevangen Pokémon verandert in een energiestroom, waardoor zelfs de grootste Pokémon die er bestaat in de Poké Ball past.
Voorwerpen kunnen ook in energie veranderd worden en vervolgens in een Poké Ball geplaatst worden. Dit blijkt uit het feit dat je in de spellen Poké Balls tegenkomt waar vervolgens een voorwerp in blijkt te zitten.
Als er één keer iets in een Poké Ball heeft gezeten, kan alleen datgene dat er in zat weer de Poké Ball in.

Poké Ball
Het logo van Pokémon met de alom bekende kreet: Gotta catch 'em all
 

Er zijn heel veel verschillende Poké Balls. Bijvoorbeeld de normale (standaard) Poké Ball, de meest bekende rood-met-wit Poké Ball. De Great Ball die een hogere catch rate heeft dan de Poké Ball, de Ultra Ball die twee keer zo sterk is als de Poké Ball, enz.......
Dan is er ook de Master Ball, waar je elke Pokémon mee kunt vangen. Er is er maar één in het hele spel, dus maak een goede keuze.
Verder zijn er ook nog speciale Poké Balls en gemarkeerde Poké Balls.

Pokémon betekent "
Pocket Monster". Poké Balls zijn high tech gadgets om een wilde Pokémon te vangen. Als een trainer (Pokémaster) een Pokémon heeft gevangen, stopt hij die in de Poké Ball, die hij vervolgens in zijn Pokémon Belt of Pocket stopt.

"
Gotta catch 'em all": Het vangen en trainen van een Pokémon is waar het eigenlijk allemaal om gaat. In het Pokémonspel kom je op je reis wilde Pokémons tegen die vangbaar zijn. Vangen van een Pokémon is nog niet zo eenvoudig. Het is de kunst om de Pokémon eerst te verzwakken en te zorgen dat hij "geparalyzed" raakt of slaapt. Als je eenmaal denkt dat de Pokémon klaar is om te vangen, pak je uit je tas een Poké Ball en gooit die naar de Pokémon. De rest gaat vanzelf. Het vangen van een Pokémon gaat niet altijd goed; soms komt hij er nog uit waardoor je hem opnieuw moet proberen te vangen. Als je een Pokémon verslaat dan krijg je punten waarmee je weer Poké Balls kunt kopen.

Poké Ball
Ash Ketchum, de meest bekende hoofdfiguur uit Pokémon

 

 

Meer .....

 

Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes