Home Alle Andere Ballen Ball of Whacks

Ball of Whacks


De
Ball of Whacks is een bal, maar meer nog een puzzel, speelgoed en gadget tegelijk in de vorm van een bal. Veelzijdiger dan een raadsel en meer pret dan een hersenbreker.

De Ball of Whacks bestaat uit 30 magnetische ontwerpblokken die in oneindig veel verschillende vormen kunnen worden geschikt. Elk individueel stuk van de Ball of Whacks is een ruitvormige piramide, op zijn plaats gehouden door 180 zeldzame aardemagneten. Alle stukken tezamen vormen een perfecte 30-zijdige rhombische triacontahedron, de mooiste vorm in de meetkunde.

Ball of Whacks
Oneindig veel verschillende vormen kunnen worden gemaakt van de Ball of Whacks

De Ball of Whacks komt met een 96-pagina tellende gellustreerde creativiteithandleiding die je oefeningen, tips en inzicht in het creatieve proces verschaft.
De Ball of Whacks is verkrijgbaar in rood, blauw of tri-kleur en heeft een diameter van ca. 7,6 cm.

Ball of Whacks
Roger von Oech, uitvinder van de Ball of Whacks

De Ball of Whacks werd uitgevonden door de Amerikaanse creativiteit-goeroe Roger von Oech in 2004 en is een creatieve stimulans en een verfrissende uitdaging. Roger von Oech is tevens auteur van verschillende boeken over creatief denken; zijn bekendste boek is
"A Whack on the Side of the Head". Daarnaast geeft von Oech seminars en presentaties en is hij president van de Californische adviesgroep "Creative Think". Zijn inspirerende manier van denken heeft de creativiteit verrijkt van miljoenen mensen op de wereld.


Hieronder nog een paar grappige commercials

Ball of Whacks
Shakespeare & the Ball of Whacks


Ball of Whacks
Mona Lisa & the Ball of Whacks


Ball of Whacks
Einstein & the Ball of Whacks
Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes