Home Alle Andere Ballen Lottoballetje

lottoballetjes

Het bekende spelletje met de kleine gele lottoballetjes.
De Nederlandse Lotto (met Jackpot) wordt als volgt gespeeld. Deelnemers vullen een formulier in, waarop ze zes getallen (tussen 1
en 45) en een kleur kiezen. Het is ook mogelijk om een formulier te kopen waarop reeds zes getallen en een kleur zijn voorgedrukt.
Onder notarieel toezicht vindt vijf keer per maand de trekking plaats. Op RTL 4 wordt de trekking bekend gemaakt. Op zaterdag is dat tijdens Lotto Weekend Miljonairs. Als je de Nederlandse Lotto moet geloven dan is het spelen van dit kansspel "Het grootste risico om miljonair te worden".


De Nederlandse Lotto

De trekking vindt plaats m.b.v. een enorm ballenapparaat. Op TV is goed te zien hoe hierin de balletjes rollen om uiteindelijk in het glaasje te ploepen.
Er worden zes ballen getrokken uit een kom met 45 ballen, zonder teruglegging.
Vervolgens wordt een extra bal uit de 39 resterende ballen getrokken, de zogenaamde "Bonusbal". Tenslotte wordt uit een andere kom n gekleurde bal uit 36 ballen getrokken. In deze kom zitten zes ballen van elke kleur. De kleuren zijn: blauw, paars, groen, oranje, geel en rood.
Een speler wint de Jackpot, als hij alle zes ballen in willekeurige volgorde goed heeft ingevuld op zijn formulier, en de kleur van de laatst getrokken bal juist is.

Lottoballetje
Lotto Weekend Miljonairs met presentator Robert ten Brink
Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes