Home Héél Bijzondere Ballen Ramayana Ball

Ramayana Ball


Op het eiland Bali in Indonesië, ligt in het oosten de Gunung Agung, een matig actieve vulkaan, die de hoogste berg op dit eiland vormt.
Aan de voet van de berg Agung bevindt zich de Pura Besakih of wel
"The Mother Temple".
Pura betekent tempel; Bali wordt het eiland van de tienduizend tempels genoemd.
Het Balinese geloof is erg belangrijk voor de bevolking. Er wordt vaak dagelijks geofferd. Dit varieert van een schaaltje met bloemen tot zeer grote offertorens met veel fruit en bloemen. De grootste en belangrijkste tempel is de moedertempel Pura Besakih. Het is een heilig tempelcomplex, bereikbaar via een lange trap en dateert uit de 14de tot de 18e eeuw. De tempel bestaat uit circa 200 bouwwerken, verdeeld over 30 complexen die zijn verdeeld over verschillende terrassen.

Ramayana Ball
Pura Besakih, een heilig tempelcomplex daterend uit de 14de tot de 18e eeuw en bereikbaar via een lange trap

Voor de tempel bevinden zich vele zeer getalenteerde kunstenaars, die beeldwerken gemaakt hebben van beenderen, kokosnoten of hout. Eén van de mooiste kunstwerken is deze Ramayana Ball, houtsnijwerk op hoog niveau (zie foto bovenaan). Op deze bijzondere bal is een scène uit de Ramayana afgebeeld. De Ramayana is het hindoeïstische verhaal van Rama, de god met vele gezichten en gaat over Prins Rama en zijn vrouw Sita. Het is duizenden jaren oud en één van de meest beroemde werken aller tijden.

Ramayana Ball
Rama, de god met vele gezichten en zijn vrouw Sita

Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes