Home Alle Andere Ballen Skippybal
Skippybal of Kangoeroebal


De Skippybal wordt ook wel Kangoeroebal genoemd. Het is een rubberen bal met een diameter van ongeveer 50 cm, maar kan variren van 45 tot 66 cm. Boven op de bal zijn n of twee handvatten bevestigd waaraan je je kan vasthouden. De bedoeling is dat je op de bal gaat zitten en je met je twee voeten gaat afzetten tegen de grond en zo begint te stuiteren.

De bal is in de zestiger jaren van de twintigste eeuw uitgevonden door de Italiaan
Aquilino Cosani die de bal oorspronkelijk PON-PON noemde naar een personage in de Italiaanse opera Luciano Bottaro. Vlak daarna werd de bal omgenoemd naar Skippy, het hoofdpersonage uit "Skippy, the Bush Kangaroo".
De Skippybal werd razend populair en was in elke betere speelgoedwinkel te verkrijgen. Nu bestaan er zelfs wedstrijden met deze bal zoals het Nederlands kampioenschap Skippybal.

Er zijn ook Mega Skippyballen. Skippyballen speciaal gemaakt voor volwassenen in de maten 80 cm, 100 cm en 120 cm. Het zijn grote en extra sterke ballen om mee te skippyballen, skippyballenraces en andere balspelen mee te doen, fitness-oefeningen, fysiotherapie, of als zitbal te gebruiken. De Mega Skippyballen zijn ook gebruikt voor races en spelen in diverse tv programma's.

Skippybal


Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes