Home Hl Bijzondere Ballen Golden Balls

Golden Balls


David Beckham
, oftewel David Robert Joseph Beckham zoals hij voluit heet, is een Engelse voetballer geboren in Londen (Leytonstone) op 2 mei 1975. De meest beroemde voetbalspeler die Engeland ooit gehad heeft; nu al reeds een levende legende.
Bijnamen: ?
Becks? en ?Golden Balls?. De laatste bijnaam kreeg Beckham van zijn eigen vrouw Victoria in 2001 en werd vanaf toen door velen gebruikt als ?nickname? voor hem.

Beckham is een rechter middenvelder die vooral bekend staat om zijn fenomenale voetbalkwaliteiten (voorzetten, spelvoortzettingen), maar ook om zijn
steeds wisselende kapsels en tatoeages.

Golden Balls
David Beckham, een voetbalster met steeds wisselende kapsels

Door zijn succes als voetballer n zijn markante uitstraling heeft hij enkele lucratieve sponsorcontracten binnen weten te slepen, onder andere bij Adidas, Pepsi en Gilette. Ook heeft hij inmiddels zijn eigen geurlijn, bijvoorbeeld ?Instinct? en ?Intimately?.
Beweerd wordt dat David Beckham nog meer een stijl-icoon is geworden dan een voetbalster.
Huidige club: Real Madrid
Vorige club: Manchester United
Aan het einde van het seizoen 2006/2007 vertrok Beckham naar LA Galaxy. Real Madrid had hem een nieuw tweejarig contract aangeboden, maar de middenvelder besloot om te kiezen voor de Amerikaanse club. Met het contract voor vijf jaar is naar verluidt 250 miljoen dollar gemoeid; gezegd wordt dat Beckham 1 miljoen dollar verdient per week bij deze voetbalclub in Los Angeles. Zie hier de betekenis van zijn bijnaam Golden Balls.

Beckham trouwde met Victoria Adams, n van de zangeressen van de voormalige Britse meidengroep de Spice Girls op 4 juli 1999 in Luttrellstown Castle, nabij het Ierse Dublin. Hun huwelijk staat volop in de belangstelling van de media. Vooral nadat in 2004 bekend werd dat de voetbalster met Rebecca Loos seks zou hebben gehad.
David en Victoria hebben drie zonen: Brooklyn (1999), Romeo (2002) en Cruz (2005).

Golden Balls
David Beckham, de voetballer (rechter middenvelder)

Golden Balls
David Beckham, het stijl-icoon. Hier te zien met de tatoeage Brooklyn (de naam van zijn oudste zoon) op zijn onderrug

Image
Als Beckham na de wedstrijd zijn shirt uittrekt, is goed te zien hoeveel tatoeages deze voetballer wel niet heeft

Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes