Home Hl Bijzondere Ballen VW Bus Ball

VW Bus Ball


De
VW Bus Ball is een sculptuur gemaakt door Lars-Erik Fisk in 2002. Deze bal bestaat uit een gedeelte van de voorkant van de bekende Volkswagen bus uit de zestiger jaren, alleen n zitplaats (de bestuurdersstoel), het stuurwiel, de koplampen en het bekende VW-logo.

Volkswagen bus
De bekende Volkswagen Bus uit de zestiger jaren

Met de creatie van de VW Bus Ball won Fisk een prijs van 25.000 dollar, namelijk The Rappaport Prize. Deze award is een gemeenschappelijk initiatief van the Jerome Lyle Rappaport Charitable Foundation en the DeCordova Museum and Sculpture Park. Deze prijs die jaarlijks uitgereikt wordt, is voor Amerikaanse kunstenaars die eigentijds werken maken.

VW Bus Ball
Met de VW Bus Ball won Lars-Erik Fisk The Rappaport Prize

De VW Bus Ball is een onderdeel van een serie grote imposante ?spherical? sculpturen, die refereren naar specifieke objecten, gebouwen en voertuigen. Fisk is genteresseerd in balvormige objecten (spheres) en nog meer in het proces van dingen transformeren in spheres en door dit te doen de essentie van voorwerpen te onthullen. Deze serie kunstwerken van Fisk opgestart in 1995 zijn goed herkenbaar, tonen groot vakmanschap en hebben tevens iets humoristisch.
Fisk?s eerdere werken uit deze serie (o.a.
Street Ball, Tree Ball, en UPS Ball) werden tentoongesteld in 1997 op het gazon van the Robert Hull Fleming Museum op the University of Vermont. The Fleming Museum in Vermont is een vooraanstaand museum in kunst en antropologie. Sinds de opening in 1931 heeft the Fleming Museum kunstenaars van wereldklasse naar voren gebracht.
Ook zijn latere werken zoals
The DeCordova Ball, Barn Ball, John Deere Ball en de VW Bus Ball werden ook in dit museum tentoongesteld.

Lars-Erik Fisk
Kunstenaar Lars-Erik Fisk in zijn atelier/werkplaats

Wie is Lars-Erik Fisk?
Deze getalenteerde kunstenaar werd geboren in 1970 in Lebanon, New Hampshire. Studeerde kunst en kunstgeschiedenis aan de universiteit van Vermont, in Burlington. En aan de Temple University in Rome, Itali.
Fisk woont en werkt in New York City en Burlington.
Na zijn afstuderen in 1993 kwam zijn carrire betrekkelijk snel van de grond en tegenwoordig is hij een bekende, zelfstandige kunstenaar. Zijn werken zijn onder meer tentoongesteld in the Fleming Museum in Burlington, the Hood Museum of Art in Hanover en the DeCordova Museum en Sculpture Park in Lincoln.

 

Meer .....

 

 

Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes