Falafel balletjes
Falafel balletjes zijn gefrituurde balletjes die gemaakt zijn van gestampte kikkererwten en een mix van kruiden. Het wordt vooral gegeten in het Midden-Oosten en in India en Pakistan. Falafel is gezond en heel geschikt als vegetarisch gerecht.
Falafel wordt tegenwoordig ook in veel shoarmazaken verkocht als een vorm van fastfood. Naast een "broodje Shoarma" is een "broodje Falafel" inmiddels heel bekend in het westen. Meestal wordt het verkocht in een pitabroodje, een plat broodje met een zachte korst, dat overlangs ingesneden wordt zodat er een soort "zakje" ontstaat waarin salade en falafel balletjes gestopt worden. (zie foto boven)
Ook wordt Falafel wel als schotel geserveerd, meestal met patat friet, een salade en sausjes.
Falafel balletjes kun je ook gewoon als snack eten samen met een saus.
De sauzen die meestal bij Falafel geserveerd worden zijn Tahini, Hummus of knoflooksaus. Tahini is een saus of pasta gemaakt van sesamzaad.
De oorsprong van Falafel vindt zich terug bij het Egyptische Bedouinen volk. Vanuit de Griekse veroveringen heeft het zich door de verschillende landen en streken verspreid.
Het woord Falafel is het meervoud van het Arabische woord "filfil", wat peper betekent.
< Vorige | Volgende > |
---|