Qofte te ferguara balletjes
Qofte te ferguara balletjes zijn Albanese gefrituurde vleesballetjes met Feta kaas en mint. Als vlees wordt traditioneel meestal lamsvlees gebruikt worden, maar rundvlees of kippevlees kan ook.
Vaak wordt er een yoghurt saus over heen gegoten of los erbij geserveerd. De balletjes kunnen onderdeel uitmaken van de maaltijd, maar worden ook wel gewoon als snack gegeten.
Zin om te maken, hieronder staat het recept.
Ingrediënten:
- 500 gram gehakt van lamsvlees
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 1/3 kopje broodkruim
- 4 eetlepels in stukjes gehakte Feta kaas
- 1 fijn geperste knoflookteen
- 1/4 kopje fijngehakt verse mintblaadjes
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel oregano
- zout en peper (naar smaak)
- meel
- olie (olijfolie)
Bereiding:
Meng alle ingrediënten (behalve het meel en de olie) goed met elkaar in een kom. Laat het mengsel afgedekt 1 uur in de koelkast staan. Draai er vervolgens kleine balletjes van, rol deze even door het meel en frituur ze in hete olie. Even uit laten lekken op keukenpapier en ......... "snack ze"
< Vorige | Volgende > |
---|