Home Ballen & Eten Popcornball

Popcornball


Een
Popcornball bestaat uit popcorns die te samen met een gekookte siroop tot een bal zijn gerold en op smaak is gebracht met ingrediŽnten naar keuze. De siroop werkt als "lijm" en houdt de popcorns bij elkaar; de ballen hebben een doorsnede van zo'n 6 cm.
Veel gebruikte smaken voor de traditioneel bereide popcornballen zijn molasses en caramel. Nieuwe trend is het gebruik van jello (gekleurde gelatine) of marshmellow cream om de popcorns aan elkaar te "lijmen". Nieuw is ook de toevoeging van stukjes fruit, gehakte nootjes of pindakaas. Ook kun je chocolade over de popcornballen doen.
Er zijn speciale popcornball-makers te verkrijgen, voor als je thuis zelf popcornballs wilt maken. Maar popcornballen kun je ook kant en klaar kopen.


Popcornball
Speciale popcornball-maker voor als je thuis zelf popcornballs wilt maken

Popcorn (gepofte maÔskorrels) is in Amerika een favoriete snack, bovendien is het de ideale laag-calorie snack. De gemiddelde Amerikaan eet zo'n 55 kilo popcorn per jaar.
Popcornballs zijn een typisch Amerikaanse lekkernij, populair bij kinderen. Vooral in vakanties is het maken van deze lekkernij een populaire bezigheid bij kinderen, omdat popcornballen gemakkelijk te maken zijn en je kunt er bovendien leuke dingen van maken.

Popcornballen worden dikwijls met levensmiddelen kleurstoffen gekleurd; rood en groen voor Kerstmis en oranje voor Halloween. Vaak worden de popcornballen dan mooi verpakt, elk afzonderlijk.

Popcornball
Speciaal voor de Kerst mooi verpakte popcornballen

Popcorn wordt bereid uit speciaal daarvoor gekweekte mais die groeit in Noord-Amerika. De maiskorrel houdt een kleine hoeveelheid vocht vast. Gedurende verhitting (circa 175 įC) verdampt het beetje water dat in de maÔskorrel aanwezig is waardoor een hoge druk ontstaat. Als de schil scheurt gaat dat met relatief veel kracht en geluid gepaard en ontstaat een karakteristieke luchtige vlok die gegeten kan worden. De term "popcorn" komt uit het Amerikaans, van "popping corn" wat letterlijk vertaald betekent "het ploffen van maÔs".

Popcornball
Popcornballen kun je ook kant en klaar kopen


Meer .....

Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes