Home Ballen & Eten Brigadeiro balletje

Brigadeiro balletje


Een
Brigadeiro balletje is een typische Braziliaanse lekkernij. Een heel eenvoudig te maken snoepje van gecondenseerde melk (koffiemelk), chocolade poeder, boter en gerold in hagelslag. Brigadeiro is een traditionele traktatie op verjaardagsfeesten. Een andere benaming voor dit snoepje is "Negrinho".

Brigadeiro is ontstaan in de jaren '20 en genoemd naar Brigadeiro Eduardo Gomes. Typisch feit: Een aanzienlijk aantal Braziliaanse desserts en snoepjes zijn vernoemd naar bekende persoonlijkheden.

Eduardo Gomes was een Braziliaanse Luchtmacht brigadier (vandaar de naam Brigadeiro), die bekend werd door zijn aandeel omtrent een communistische partij in Rio de Janeiro. Later, in 1946 en 1950 deed hij vergeefse pogingen het presidentschap te bemachtigen gedurende een korte periode van democratie in Brazilië, vlak na de Tweede Wereldoorlog. Dit was een periode van tekorten aan traditionele import producten vanwege de oorlog, producten zoals noten en Europees fruit.
In diezelfde periode introduceerde fabrikant Nestlé haar chocolade poeder. Hoewel Brazilië één van de grootste producenten van cacaobonen is, denkt men dat het succes van Brigadeiro te danken is aan een samenloop van omstandigheden. Nestlé die het chocolade poeder introduceerde, de bedenkers die het snoepje noemde naar de bekende politicus, de drang van het zoeken naar een vervanger voor de lekkernijen die niet meer aangevoerd konden worden en de gemakkelijke bereidingswijze.

 

Brigadeiro balletjes
Op verjaardagen, huwlijken en andere feestelijke gelegenheden worden diverse
Braziliaanse lekkernijen - zoals o.a. Brigadeiro's - gepresenteerdVolg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes