Home Ballen & Eten Fish Ball

Fish Balls


Fish Balls
(visballetjes ) vormen met name in Zuidoost Azië een onderdeel van het alledaagse eten. Deze kleine balletjes zijn gemaakt van witte, fijngemaakte vis vermengd met ei, meel en kruiden en vonden hun oorsprong in de ChaoShan keuken. Er zijn diverse bereidingswijzen mogelijk. Fish Balls kun je koken, stomen of frituren. De gefrituurde Fish Balls worden meestal geserveerd met pittige dipsauzen en zijn een gewilde snack.


Er zijn verschillende soorten Fish Balls:
  • De ene soort is kleiner in grootte, geel in kleur en gewoonlijk gemaakt van goedkoper haai vlees, en wordt verkocht in "koorden". Elk koord bevat vijf tot zeven visballetjes gestoken op een bamboe vleespen. Gewoonlijk verkocht bij straatventers, vaak gegeten met gestoomde rijstbroodjes en is één van de populairste "op straat klaargemaakte etenswaren" van Hong Kong.
  • De andere soort is groter, wit van kleur en gemaakt van duurder visvlees. Deze Fish Balls hebben een aanzienlijk verschillende textuur en smaak. Dit soort visballetjes wordt gewoonlijk gegeten met noedels bij restaurants in soepen of droge gerechten.

Fish Balls
Fish Balls in soep met mie, groentes en schijfjes paddestoelen

Fish Balls
Fish Balls in droge gerechten, hier met mie, taogé en paddestoelen
Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes