Home Ballen & Eten Kauwgombal

Kauwgomballen


Een
kauwgombal is een kauwgom in de vorm van een bal. Kauwgom (of kauwgum) is een soort snoep waarop slechts gekauwd wordt en dat niet bedoeld is om te worden ingeslikt.
Kauwgom wordt gemaakt op basis van gom, natuurlijke en kunstmatige smaak- en zoetstoffen.
Kauwgomballen zijn er in verschillende formaten, waarbij de grotere kauwgomballen doorgaans van binnen hol zijn. Waar de binnenkant doorgaans wit van kleur is, is de buitenkant met een felle kleur van suiker gemaakt.
Na enkele minuten is de kauwgom van kauwgomballen doorgaans taai en smaakloos.
Kauwgom stimuleert de speekselproductie, verhoogt de concentratie en helpt volgens sommigen het oppervlak van tanden te reinigen.

Als uitvinder van de eerste commerciŽle kauwgum wordt de Amerikaan John Curtis gezien in 1848. In 1870 werd voor het eerst een smaakje toegevoegd aan de gom. Dat gebeurde in Amerika, het belangrijkste kauwgomland van de wereld. De eerste Amerikaanse kauwgomfabriek startte in 1871 en al gauw kwamen er meer. Kauwgom zoals we dat nu kennen werd in Europa geÔntroduceerd door het Amerikaanse bevrijdingsleger uit de Tweede Wereldoorlog. Zij namen pakjes kauwgom mee vanuit Amerika en deelden dat uit onder de net van oorlog verloste Europeanen.
Kauwgom is al jarenlang ťťn van de meest populaire soorten snoep over de hele wereld.

  • Kauwgomballen (gumballs) worden vaak verkocht vanuit een kauwgomballenautomaat.

Kauwgomballenautomaat

Meer .....

Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes